enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Avukatlık Bürosu Açmak İçin Gerekenler Nasıl Açılır?

Avukatlık Bürosu Açmak İçin Gerekenler Nasıl Açılır?

Avukatlık Bürosu Açmak İçin Gerekenler

Pek çok avukat mesleğini eline aldıktan sonra kendine ait büro açmayı tercih ediyor. Avukatlık bürosunun kuruluşu ortalama bir hafta sürüyor. Gerekli belgeler tamamlanıp belli başlı izinleri aldıktan sonra avukatlık bürosu artık fatura kesebilir konuma erişiyor. Fakat avukatlık bürosu açmak isteyen kişiler öncelikle hangi kuruluş yöntemini açacaklarına karar vermeliler. Hukuki açıdan hem şahıs hem de kurumsal avukatlık bürosu açabiliyorlar. Sadece izledikleri yol, hazırlamaları gereken evraklar ve avukatlık bürosu açma maliyeti bulunduğundan bazı prosedürleri uygulamak gerekmektedir.

Avukatlık Bürosu Açma Şartları

Avukatlık bürosu açılışı yapabilmek İçin bazı yerlerden izin almak gerekiyor. Bu yerleri sayacak olursak vergi dairesi, baro, Sosyal güvenlik kurumu, belediye ve ticaret odası/meslek odaları şeklinde gösterebiliriz. Bu yerlerden gereken izinleri alıp, istenen belgeleri eksiksiz ve doğru bir biçimde hazırlayan avukatlar avukat bürosu vergi açılışı yapmaya hak kazanabilirler.

Eğer vergi açılışı yaptıracağınız kuruluşu mali müşavir ile yapacaksanız o mali müşavir vekalet vermeniz gerekiyor. Eğer açılışı mali müşavir ile yaparsanız aynı gün içerisinde vergi açılışını yapabiliyorsunuz fakat kendiniz bizzat gideceksiniz başvurudan bir gün sonra yoklama memurları geliyor ve o şekilde açılışı yapıyorsunuz. Gerekli evrakların tamamlanmasının ardından bir gün sonra açılışı yapabiliyorsunuz.

avukat-nasil-olunur-avukat-olmak-icin-gerekli-sartlar-nelerdir-

Avukatlık Vergi Açılışı İçin Gerekenler Belgeler

  • Nüfus cüzdanı ( Eğer başvuruya şahsın kendisi gitmeyecekse noter onaylı nüfus cüzdanı örneği gerekir)
  • İmza beyannamesi
  • Kira kontratı
  • İkametgah

Avukatlık Bürosu Açmak Kaç Para

Avukatlık Bürosu Nasıl Açılır? Maliyeti Ne Kadar?

Hukuk bürosunda eğer kullanmak istediğiniz standart ofis malzemeleri ise, mobilyalar ile birlikte 2500 tl ile seçeceğiniz ürüne bağlı olarak 6000tl  ye kadar çıkabilmektedir.

Ayrıca ortalama bir kira ücreti hesaplayacak olursak 1000 TL olan kiralık işyeri için depozito dahil 2000TL  yi bulacaktır.

Ödenecek olan bağkur ücreti de hesaplanacak olursa bir ay için yaklaşık 900-1000 TL bir gideriniz olacaktır.

Elektrik ödemesi, su faturası, İnternet ödemesi, en minimum 300 TL olacaktır.

PC Malzemeleri aylık 100 TL

Muhasebe Ücretleri: 250 TL  Olarak hesaplanmalıdır.

Avukat Vergi Levhası Ücreti

Avukatlık vergi levhası ücreti açılış yapılmadan önce muhasebecinin talep ettiği yaklaşık olarak 600 TL dir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.