enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Avukatlık Ruhsatı İçin Gerekli Belgeler

Avukatlık Ruhsatı İçin Gerekli Belgeler

Avukatlık Ruhsatı Kaç Günde Gelir 2020

Avukatlık ruhsatı kaç günde gelir? Avukatlık ruhsatı için gerekli belgeler 2020 avukat olacak bireyler tarafından merak edilen bir konudur. Avukatlar stajını bitirip avukatlık ruhsatı almaya hak kazandıkları vakit gerekli evrakları hazırlayıp avukatlık bürosuna teslim etmeliler. Bürolarda haftalık ya da 15 günlük kurul toplantıları düzenlenir. Avukat adayı belgelerini kurul tarihinden bir gün sonra dahi teslim etmiş olsa sistem gereği bir sonraki kurul tarihine kadar beklemesi gerekir. Dolayısı ile avukatlık ruhsatı kaç günde gelir sorusunun cevabı 1 hafta ile 15 gün arasında farklılık gösterir. Detaylı bilgiyi avukat adayının başvuru yaptığı avukatlık bürosuna verecektir.

Avukatlık Ruhsatı İçin Gerekli Belgeler

  • Ruhsat harcının makbuzu (Maliye’ye yatırılacak 1163 TL)
  • Avukat ruhsatnamesi bedeli (300TL)
  • Baro giriş aidatı (167 TL)
  • 1 adet arşivli sicil kaydı
  • Yeni evlenen bayanlar için ilk soyadı ile kayıtlı sabıka kaydı
  • 6*9 ebatlarında cübbeli ve kravatlı çekilmiş 9 adet biyometrik fotoğraf
  • Cübbeli kravatlı çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf
  • 1 adet SGK’ dan alınmış belge
  • Ruhsat başvuru dilekçesi
  • Staj belgesi

Hazırlanan belgeler pazartesi günleri kurul toplantısı olduğu için Cuma gününden büroya teslim edilmesi gerekir. Gerekli ödemeler yapılmazsa avukatlık ruhsatı başvurusu onay almayacaktır. Yukarıda bahsi geçen evraklar genel olarak istenen belgelerdir. Bazı avukatlık baroları sağlık raporu gibi ek olarak belge isteyebilir. Bunun hakkında kapsamlı bilgi almak için kişinin ikamet ettiği avukatlık barosuna müracaat etmesi gerekir.

Staj Bitim Belgesi Dilekçesi

Staj bitim dilekçesi avukatların avukatlık ruhsatı alabilmesi için gerekli olan bir belgedir. Bu dilekçenin eksiksiz bir şekilde ve doğru bilgiler kapsamında tamamlanarak avukatlık barosuna takdim edilmesi gerekir. Staj bitmeden bu dilekçenin hiçbir geçerliliği yoktur bu nedenle staj bitiminden itibaren yazılıp teslim edilmesi gerekir.  Aşağıda örnek staj bitim belgesi dilekçesi bulunmaktadır;

….tarihinde, …..barosunda stajımı tamamladım. Staj bitim belgemin tarafına verilmesini saygılarımla arz ederim.

…../…./….

Adı Soyadı

(İmza)

Ev adresi:

Ev Telefonu:

GSM numarası:

Bu şekilde dilekçe yazılarak avukatlar staj bitim belgesini almaya hak kazanabilirler. Dilekçenin bilgisayar çıktısı olabileceği gibi A4 kağıdına manüel olarak da yazılabilir. Eğer staj bitim belgesi dilekçesi hazırlanmaz ise kişiler stajı bitirdiğini ispat edemezler ve dolayısı ile avukatlık ruhsatını almaya da hak kazanamazlar.

Avukatlık Ruhsat Başvurusu Takibi

Avukatlık ruhsat başvurusu takibi avukat adayının başvuru yapmış olduğu avukatlık barosundan yapılabilmektedir. Kimlik bilgileri ile beraber avukatlık barosunun web sitesinden, telefon numarasından ya da avukatlık barosuna giderek avukatlık ruhsat başvurusu takibi yapılabilir. Yukarıda bahsi geçtiği gibi ortalama bir hafta on beş gün içerisinde başvurudan olumlu ya da olumsuz yanıt alınabilir. Gerekli bilgiyi avukatlık barosu kişiye bildirecektir. Bazı avukatlık baroları avukat adayının telefonuna ya da e mail adresine ileti göndererek sonucu bildirmektedir.

Avukatlık Ruhsatı Neden İptal Edilir?

Avukatlık ruhsatının iptal edilmesi son zamanlarda fetö ile bağlantılı olduğu iddiası nedeniyle veya mevzuata aykırı hal ve fillerden dolayı avukatlık ruhsatı iptali gerçekleşmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.