enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nedir? Nasıl Alınır? Hangi Bankalar Veriyor

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nedir? Nasıl Alınır? Hangi Bankalar Veriyor

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nedir? Nasıl Alınır?

Nakit blokeli kredi kartı nedir? Kredi notunuz düşük ve yeterli değil ise belli bir miktarda nakit paranızı seçtiğiniz bankaya ipotek ettirerek bloke teminatlı kredi kartı seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Bu kredi kartını almanız için ilk önce mevduat hesabı açtırmalısınız. Diğer kredi kartlarında olduğu gibi bloke teminatlı kredi kartında da taksitli alışveriş yapma imkanı bulunmaktadır. Hatta diğer kredi kartları gibi harcama yaptıkça puan kazanma şansına da bu kart ile sahipsiniz. İşte detaylar.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Başvurusu

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nasıl Alınır?

Bloke teminatlı kredi kartının kullanımı yaygın değildir. Diğer kredi kartı başvuruları gibi değildir. Bankanın müşteri hizmetlerinden veya bankanın internet sitesi üzerinden başvuru yapılmamaktadır. Belirlemiş olduğunuz bankaya giderek başvuru süreciniz başlar. Ne istediğinize dair doğru bilgileri banka personeline anlatmanız oldukça büyük önem taşımaktadır. Nakit blokeli kredi kartınız için verdiğiniz bloke miktarı minimumda karta ait limitinin üstünde olmalıdır. Gerekli belgeler düzenlenirken önemli noktalardan bir tanesidir.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Başvuru Süreci:

1- Bloke edilecek miktarın yatırılması için mevduat hesabının açılması gerekmektedir ayrıca vadeli mevduat hesabı açarak faiz getirisinden de yararlanabilirsiniz.

2- Açılan mevduat hesabı için banka personeli kredi kartı başvurunuzu değerlendirir.

3- Banka personeli kişinin üzerinde mevcut olan bir yasal takip sürecinin olup olmadığını kontrol eder.

4- Banka personeli verilen mevduata bloke işlemini uygular.

5- Mevcut durumda bir yasal takip bulunmuyorsa bloke işlemi uygulanması için verilen miktarın %80’i kredi kartı limiti için tanımlanmaktadır. Örnek olarak; kişi bloke edilmesi için mevduat hesabına 1500 TL yatırdıysa kendisine yaklaşık 1200TL’ye yakın limite sahip bir kredi kartı verilmiş olur.

Genellikle kredi kartının tüm dönem borcunun hepsinin ödenmesi istenmektedir. Yani diğer kredi kartlarında var olan asgari ödeme uygulaması bu bloke teminatlı kredi kartlarında geçerli değildir.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Veren Bankalar

Nakit Blokeli Kredi Kartı Veren Bankalar

  • TEB (Türkiye Ekonomi Bankası )
  • ING
  • Garanti
  • Denizbank
  • Finansbank
  • Burgan Bankası
  • Vakıfbank
  • Ziraat
  • HSBC Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • İş Bankası

Kredi Kartına Düzenli Ödeme Yapılırsa Kredi Ne kadar Sürede Alınır?

Kredi kartınızı ve kredilerinizi düzenli ödemediğiniz takdirde borçlar gecikmeye girer ve hakkınızda yasal takip süreci başlar. Bu durum ise kredi notunuzun düşmesine neden olmaktadır. Kredi notunuz düştüğünde ise ne kredi alabilirsiniz ne de kredi kartı alabilirsiniz. Bloke teminatlı kredi kartınızı alıp düzenli ödemeye başladıktan sonra kredi notunuzda onunla birlikte yükselmeye başlar. Bununla birlikte 1-2 yıl süre içinde normal seviyeye yükselen kredi notunuz ile kredi kartı başvurusu yaptığınızda iyi sonuçlanır ve kredi başvurusu yapıp geri dönüş alabilirsiniz.

Yasal Takip Süreci Nedir?

Bankalar tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda verilen kredilerin belirlenen ay ve her ayın belirli günlerine ödenmesi için ayarlanan borçların ödenmemesi halinde yaşanan aksaklıklar yüzünden yasal süreç başlar. Özellikle günümüzde bilinçsiz alışverişler sonucu ortaya bu durumlar çıkmaktadır. Bu yasal süreçlere yasal takip adı verilir. Bu yasal takip süresi içinde kişilere biriken borçları için yasal takip başlatılmaktadır.

İlk önce kişinin borçlarını ödemesi için idari takip başlar daha sonrada yasal takip aşamasına geçilir. Bu süreci avukatlar devralır ve en kısa sürede yasal takip sürecine başlanır. Bu süreçte avukatlar gerekli olan mahkeme başvurularını yapmakta görevlidirler. Avukatın gönderimi dilekçedeki tarihte de ödeme yapılmadığı takdirde haciz işlemleri başlanır. Haciz yolu ile bankaya olan borcun tamamının ödenmesi sağlanır.

Hangi Bankalar Bloke Teminatlı Kredi Kartı Vermektedir?

Bloke teminatlı kredi kartları bankalar için oldukça fazla risk taşımaktadır. En çok problem çıkaran müşteriler bu kartlara başvurmaktadır. Bu yüzden bu kartlar her dönem çıkmamaktadır. Bu kredi kartlarına ait reklamlar bulunmaz. Bu yüzden yılın belirli zamanlarında çıkan bu kartları takip edip haberdar olmanız gerekir. Bloke teminatlı kredi kartları veren bankalarda azdır. Bu bankalar arasında TEB, Kuveyttürk ve Ziraat Bankası yer almaktadır.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Avantajları

Kredi kartlarının borcu yüzünden yasal takip süreci başlamış kişilerin bu kredi kartlarına sahip olması oldukça önemlidir. Bloke teminatlı kredi kartları sayesinde her ay borçlarını düzenli ödeyerek kişiler kredi notlarını düzeltme hakkına sahip olurlar. Bu kişilere bir şans daha verilmektedir. Bu fırsatı iyi değerlendirip kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Faizsiz Kredi  Nasıl Alınır?  Tıklayınız…

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Dezavantajları

Bu teminatlı kredi kartının dezavantajı ilk olarak istenen bloke ettirmeniz gereken bir miktar paranızın olmasıdır. Diğer dezavantajı ise bu kredi kartlarında asgari ödeme uygulamasının olmamasıdır.

Bu kredi kartları ile taksitli alışverişler yapabildiğiniz gibi kampanyalardan da diğer kredi kartları gibi yararlanabilirsiniz. Yaptığınız alışverişlerden puan kazanabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.