enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Ege Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Ege Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Ege Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Ege Üniversitesi kayıt işlemleri hakkında kafanızda sorular varsa yapacağınız işlemler çok basit. Üniversitemizin belirlediği günlerde ve lokasyonlarda kayıt işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Teknolojinin gelişmesiyle beraber artık yanınızda çok fazla belge getirmeniz gerekmemektedir. Fakat okuyacağınız bölüme ve fakülteye göre üniversiteniz sizden ek belgeler talep edebilmektedir.

Ayrıca hazırlık zorunlu olan bölümler için, eğer okumak istemiyorsanız dil belgesi vermeniz veya okulunuzun yapacağı dil sınavından gerekli puanı almanız gerekmektedir. Bunların haricinde yanınızda nüfus cüzdanınız ile gelmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca bazı programlar için elektronik kayıt seçeneği de mevcuttur.

Ege Üniversitesi Elektronik Kayıt

Ege Üniversitesi kayıt işlemleri iki farklı şekilde yapılmaktadır. Eğer bölümünüz elektronik kayıt için uygunsa bilgisayar üzerinden E-devlet aracılığı ile kayıt yapılabilmektedir. Elektronik kayıtlarının tarihleri üniversiteniz tarafından belirlenmekte ve genelde kısa tutulmaktadır.

Bu yüzden tarihleri sıkı takip etmeyi unutmayın. Elektronik kaydınızı E-devlet sitesinde e-hizmetler sayfasının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında bulunan Üniversite E-kayıt seçeneği ile yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey E-devlet şifrenizdir. E-devlet üzerinden kayıt yaptırmanız halinde okula gelip kayıt yaptırmanıza veya kayıt belgesi vermenize gerek yoktur. Sadece kayıt yaptırdığınız sayfadaki dökümün çıktısını alabilirsiniz. Elektronik kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak yapılmaktadır. Eğer siz de çok uzak bir şehirden üniversite tercih ettiyseniz ve bölümünüz buna uygunsa siz de bu fırsattan yararlanabilirsiniz.

Ege Üniversitesi Yüz yüze Kayıt

Ege Üniversitesi kayıt işlemleri ikinci seçeneği kesin kayıt yani yüz yüze kayıttır. Üniversitenin belirlediği tarihte ve lokasyonda bizzat adayın giderek kayıt yaptırması gerekmektedir. Her fakültenin kayıt günü farklı olabileceği için adayın sıkı bir şekilde tarihleri takip etmesi gerekmektedir. Kayıt için adayın yanında nüfus cüzdanı olması yeterlidir.

Gelemeyecek adaylar ise noterden tasdikli vekaletname ile gelen kişi aracılığı ile yaptırabilir. Lise mezuniyetleri MEB sistemi üzerinden kontrol edilebilecektir. Sistemde çıkabilecek herhangi soruna karşılık lise diploması aslının ve kopyalarının getirilmesi rica olunur. Bunların dışında sizden herhangi bir belge istenmeyecektir.

Belirli bölümlerden ise üniversiteler heyet raporu istemektedir. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakülteleri ve Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programına kayıt yaptıracak adayların tam donanımlı bir hastaneden eğitim süresi ve mesleği yerine getirecekleri zaman için herhangi bir engel olmadığına dair bir heyet raporu almaları gerekmektedir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik, Ege Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi ve Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı için adayların sağlık raporu almaları ve bölümlerin gereğince uygun boy ve kilo oranlarına uygun olmaları istenmektedir. Havacılık Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi Programları için ise adli sicil belgesi ve heyet raporu istenmektedir.

KKTC uyruklu öğrencilerden kayıt için istenen belgeler ise; Pasaport fotokopisi, Kıbrıs kimliği fotokopisi, ikametgâh belgesi, lise diploması veya aslı gibi kopyası, 3 adet fotoğraf ve eğer ilgili bölümlerde ise heyet veya sağlık raporu şeklindedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.