enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Fatih Belediyesi Evlilik İçin Gerekli Belgeler

Fatih Belediyesi Evlilik İçin Gerekli Belgeler

Fatih Belediyesi Evlilik İçin Gerekli Evraklar

Fatih belediyesinde evlenmek için müracaatlar hafta içi sabah 08:30 ile öğlen 12:30 saatleri ve öğlen 13:30 ile akşam 16:00 arasında alınmaktadır. Müracaatlar Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşmektedir. Ayrıca cuma öğlenden sonra başvuru alınmamaktadır. Fatih belediyesi evlilik başvurularını kabul etmesi için Fatih belediyesi evlilik için gerekli belgeleri eksiksiz tamamlayıp teslim etmek gerekmektedir. Peki Fatih belediyesi evlilik için gerekli belgeler nelerdir?

Fatih Belediyesi Evlilik İçin Gerekli Belgeler

  • Çiftlerin en son medeni hallerinin bulunduğu T.C kimlik belgelerinin aslı ve fotokopisi gereklidir. Kimliklerin üzerinde soğuk damga olmayan ve yıpranmış durumda olan kimlikler kabul edilmemektedir. Ayrıca 10 yılı tamamlamış kimlikler de kabul edilmemektedir. Nüfus cüzdanı dışındaki hiçbir belge yasa gereği işleme alınmamaktadır.
  • 5 adet güncel tarihte çekilmiş fotoğraf gereklidir. Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.
  • Bunların yanı sıra aile sağlık hekiminden evlenme sağlık raporu alınmalıdır. Rapor imza ve kaşeli olmalıdır, bu raporda hekim tarafından akdeniz anemi taraması yapılmış ve onaylanmış olmalıdır.

fatih belediyesi nikah için gerekli belgeler

 

Fatih Belediyesi Evlilik İşlemleri

1- Fatih belediyesi evlendirme dairesinde müracaatın onaylanması için çiftlerden en az birinin Fatih sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekmektedir.

2- Fatih belediyesi evlilik işlemleri için evlendirme dairesinde nikah kıymak istiyorsanız, Fatih ilçesi dışında oturan çiftlerin İstanbul içi ya da dışı fark etmeksizin bulundukları belediye evlendirme memurluklarından ortak izin belgesi almaları gerekmektedir. Ayrı yerlerden alınan izin belgeleri reddedilmektedir. Ortak izin belgesi Fatih belediyesinin evlilik için gerekli belgeler kısmına girmektedir.

3-Evlenmek isteyen çiftlerin başvuru yapmaya gelirken birlikte gelmeleri zorunludur. Eşlerden biri belirli koşullar yüzünden başvuruya gelemiyorsa bir diğerine noter onayında vekaletname verme zorunluluğu bulunmaktadır. Noter tarafından bu durum için özel vekaletname düzenlenmelidir. Vekaletnamede açıkça vekalet veren vekil ile, evlenecek olan kişinin kimliği bulunmalı ve evlenme işlerinin yürütülmesi için verildiği açıkça belirtilmelidir. Evlendirme yönetmeliğine göre vekaletnamenin arkasında çiftin nüfus cüzdanı fotokopileri vekaletnamenin arka sayfasında onaylı şekilde bulunmalıdır. Bu gibi durumlarda fatih belediyesi evlilik için gerekli belgelere ek olarak temin edilmelidir.

4- Evlenecek kadının önceden eşinin ölümü ya da boşanma gibi durumlarının üzerinden yaklaşık 300 gün süre geçmiş olması gerekmektedir. Aile mahkemesinden iddet kararının nikah başvurusuna getirilmesi zorunludur.

5- Erkek ve kız 16 yaşını doldurmadan evlenememektedir. Ancak bu durum aile mahkemesinden alınan izne göre onaylanmaktadır. 17 yaşını dolduran kız ve erkek velisinin izni ile evlene bilmektedir. Evlenecek çiftin anne ve babasından biri ölmüş ise vukuatlı nüfus kaydı ile başvurulmalıdır.

6- Kadınlar kızlık soyadını kullanmak istiyorsa başvuru esnasında belirtmeleri gerekmektedir.

7- Mal ayrılığı isteyen çiftlerin noterden sözleşmeli müracaat etmesi gerekmekte ve dosyalarına bu belge eklenmelidir.

8- Nikah zamanı belirlenmiş çiftlere, en erken 1 hafta ve en fazla 3 ay içerisinden nikah günü verilmektedir.

9- Fatih evlendirme dairesini telefonla arayarak nikah günü belirlenmemektedir. Nikah günü almak için belediyeye müracaat edilmesi gerekmektedir.

10- Nikah gününü iptal etmek ya da ertelemek için çiftlerin en az bir hafta öncesinden bildirmeleri gerekir.

11- Çiftlerin şahitliğini yapacak kişilerin T.C kimlik numaralarının olduğu kimlikleri yanında olmalı istenildiği anda gösterilmeleri zorunludur.

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar İçin Gerekli Evraklar

1- Çiftlerin pasaportlarının Türkçe çevrilmesi ve Noterden tasdik ettirilmesi zorunludur. İkamet süresinin ve pasaport vize süreleri dolan kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir.

2- 5 adet vesikalık fotoğraf kabul edilmektedir. Biyometrik fotoğraf kabul edilmez.

3- Çiftin Aile sağlık hekiminden aldığı evlenme sağlık raporu kaşeli ve imzalı olmalıdır. Evlenme sağlık raporunda dikkat edilmesi gereken konu, akdeniz anemisi taramasının yapıldığı belirtilmiş ve aile hekiminden onaylandığı belirtilmelidir.

Fatih Belediyesi Nikah Başvurusu Yabancı Vatandaşlar

Fatih belediyesi Nikah İçin Gerekli Belgeler (Yabancı vatandaşlar)

1- Yabancı uyruklular için evlenme başvuruları Çarşamba günü kabul edilmektedir.

2- Yabancı uyruklu çift Fatih bölgesindeki bir otelde kalıyorsa o otelden kaldıklarına dair bir yazı almaları zorunludur.

3- Evlenecek olan çiftlerden biri Türk vatandaşı ise bulunduğu Evlendirme dairesine başvurması gerekmektedir.

4- Yabancı uyruklu vatandaşlar için yetkili kurumlardan evlenme ehliyet belgesi alınmalıdır.

5- Yabancı uyruklu kişinin kendi konsolosluğundan bekarlık belgesi ve doğum belgesi alınması gerekmektedir. Ayrıca bu belgeler Kaymakamlık yazı işleri müdürlüğüne ya da İstanbul valiliği hukuk işleri müdürlüğüne onaylatılmalıdır.

a- Konsolosluğu Ankara ilinde bulunan kişilerin belgelerini T.C Dışişleri bakanlığına onaylatması gerekmektedir.

b- Bekarlık ve doğum belgesini kendi ülkesinden getiren kişilerin belgelerini T.C Büyükelçiliğine onaylatması ya da Apostile onayının olması zorunludur.

c- Bazı ülkelerden alınan doğum ve bekarlık belgesi birçok dilde çevrilmiş olduğu için onaylatılmasına gerek yoktur. Bu ülkeler: Avusturya ve Almanyadır.

Fatih Belediyesi Nikah Ücretleri 2020

Fatih belediyesi nikah ücreti 2020 yılı için 140 TL Olarak belirlenmiştir. Fatih belediyesi nikah ücreti olarak 2020 yılında fakirlik belgesi ile gelen vatandaşlardan evlilik ücreti talep etmemektedir. Fatih belediyesi önceki yıllar olduğu gibi 2020 yılı içinde maddi durumu müsait olmayan vatandaşlardan evlilik ücreti talep etmemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.