enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

HGS İçin Gerekli Belgeler

HGS İçin Gerekli Belgeler

HGS Gerekli Evraklar 2022 Kalabalık, büyük şehirlerin trafik çilesi iş ve okul için trafiği kullananların ortak problemidir. Yüz binlerce insanın özel araçlarıyla veya toplu taşıma kullanarak trafikte seyahat ediyor olması nedeniyle gün içinde fazlasıyla yoğunluk yaşanmakta ve bu yoğunluk beraberinde trafikte saatler boyu durma noktasına gelmektedir. Bunun farkına varan ulaşım hizmetleri yaşanan aşırı yoğunluğun önüne geçmek için geçişleri rahatlatacak bir takım çözümler üretmek durumunda kalmıştır. Daha detaylı bilgi için hgs için gerekenler yazımızı

HGS Nasıl Alınır?

Önce Kgs, yani kartlı geçiş sistemi uygulaması başlatıldı. Bu uygulama bir nebze çözüm olsa da pratikte bazı sıkıntılar yaşanmasına neden oldu. Gişede yığılmaların önüne tam anlamıyla geçilemedi. Hemen ardından OGS yani Otomatik geçiş sistemi devreye sokuldu. Araç içine yerleştirilen özel bir cihaz sayesinde KGS sistemine nazaran yoğunluğu azaltmakta daha başarılı olduysa da, araca yerleştirilen cihazın biraz maliyetli olması yeni arayışlara yöneltti.

Bu aşamada son olarak HGS yani hızlı geçiş sistemi devreye sokuldu. Uygun fiyatlı bir kart ve ön cama yapıştırılabilen bir etiket şeklinde olan Hgs, kontörlü dolum özelliği sayesinde Ogs’ye oranla gişe yoğunluklarını azaltmada çok daha başarılı olmuş, sürücüler tarafından daha çok benimsenmiştir.

Hgs almak için Ptt, ziraat, iş bankası, Kuveyt ürk, gibi bankalara başvurularak hgs işleminizi kısa sürede tamamlayıp kullanıma başlayabilirsiniz.

Hgs İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

 Hgs alabilmek için çok fazla evrak gerekmiyor. Araç sahipleri ruhsat ve vatandaşlık kimlik belgesi ile Ptt şubeleri veya anlaşmalı banklara giderek 25 TL kart ücreti karşılığında kartlarını veya 12,5 TL karşılığında yapışkanlı etiketlerini alıp diledikleri oranda kontör yüklemesi yapabilmektedirler. Anlaşmalı bankalarda otomatik yükleme talimatı vererek veya başka kampanyalara dahil olarak 25 TL kart ücretinden muaf olunabiliyor. Hgs ürünü hangi araç plakasına işlendiyse sadece o araçta kullanılabilmektedir. Aracın satılması durumunda Ptt şubelerine giderek Hgs iptali yapılıp mevcut bakiye varsa yeni araç plakası üzerine işlenecek şekilde tekrar düzenlenmelidir.

Hgs Ücretsiz Nereden Alınır?

HGS ücretsiz nereden alabilirm diye soruyorsanız. Maalesef ücretsiz HGS veren bankalar bir elin parmağını geçmemektedir.

Hgs Ücretleri

PTT Hgs ürünlerinin ücretleri ve asgari bakiye yükleme tutarları aşağıdaki gibidir;

HGS yapışkanlı etiket  12,5 TL
HGS Kart 25 TL,  1. sınıf araç dolum ücreti 50 TL, 2. sınıf araç için 60 TL, 3. sınıf araçlar 70 TL, 4. sınıf araçlar 90 TL, 5. sınıf araçlar 120 TL ve 6. sınıf araçlar için 40 TL’dir.

Hgs Hakkında Bilinmesi Gereken Diğer Bazı Bilgiler

  • Hgs kullanımının artmasıyla birlikte 10-12 milyon Kgs kartı iptal olmuş mevcut  bakiyeler Hgs sistemlerine aktarılmıştır.
  • Bilerek veya bilmeyerek, köprü ve otoyollardan kaçak geçiş yapan araç sahipleri, araçlarının plaka bilgisini vererek 15 gün içinde Hgs sistemine dahil olup bakiye yüklemeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşmamaktadır.
  • Hgs her araçta farkı kullanılmak durumunda olabilir, ilgili açıklayıcı yazı Hgs web sayfasında yer almaktadır.
  • TIR’lar gişelerinden geçerken çıkışta yer alan trafik ışığının yeşil renk olması gerekmektedir. Geçişlerde sinyal sebebiyle kontör düşümü olmuyorsa geçiş yapılmamalıdır.

Hgs ceza ödeme Nereden yapılır?

HGS ceza ödemeleri PTT tarafından yapılabildiği gibi, HGS kartınızın bağlı olduğu kurum, banka veya jkuruluş üzerinden de kolayca yapılabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.