enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Kosgeb İş Planı Örneği Nasıl Hazırlanır?

Kosgeb İş Planı Örneği Nasıl Hazırlanır?

KOSGEB İş Planı Örnekler

KOSGEB; küçük ve orta ölçekli işletmelere finansman ve iş gücü desteği sağlayan bir kuruluştur. Kendi işini kurmak veya aktif işletmesini geliştirmek isteyenlere; hazırladıkları iş planları dahilinde destek sağlamaktadır. KOSGEB başvurusunda dikkat edilmesi gereken nokta kurulacak işletmenin ait olduğu sektördür. Bu bağlamda KOSGEB iş planı hazırlama desteklerden faydalanmak için oldukça önem taşımaktadır. Başvuru sırasında gerekli değildir fakat hazır iş planı ile başvuru gerçekleştirmek, değerlendirme sürecinde katkı sağlayacaktır.

KOSGEB iş planı örneği 2019 yılına ait desteklenen sektörler baz alınabilir. Bu doğrultuda hazırlanmış örnek iş planları ile taslak oluşturmanız kolaylaşacaktır. KOSGEB desteklerinden faydalanmak için gerekli şartlar tamamlandıktan sonra iş planı sürecine geçilmektedir. Burada gerçekleşen işlem kurulacak veya geliştirilecek işletmeye ait detaylı bilgilerin sunumu ile gerçekleştirilmektedir.

KOSGEB İş Planı Nasıl Hazırlanır?

KOSGEB iş planı oluştururken geçmiş yıllara ait planlara örnek alınmalıdır. Verilen desteklerin sektörel dağılımı, iş planı içerisinde verilen detaylar veya iş planı şablonu oldukça önem taşımaktadır. KOSGEB iş planı hazırlama sürecinde detaylı piyasa araştırması yapılmalıdır. Ayrıca şahsi bilgilerin de yer alacağı plan içerisinde sade ve açık bir dil kullanmak gerekmektedir. Kapalı anlatımlar veya abartılı CV gibi durumlar kesinlikle iş planı içerisinde yer verilmemelidir.

KOSGEB iş planı örneği 2019 yılana ait olumlu değerlendirilen projelerden yardım alınabilir. Kosgeb hazırlanmış iş formu örneği ile ve Bu doğrultuda geçmiş yıllara ait hazırlanan iş planları hakkında şu şekilde değerlendirme yapılabilir:

  • Girişimci bilgileri
  • Faaliyette bulunulacak işin tanımı ve kapsamı
  • Kuruluş ve örgütlenme süreci
  • Proje Sonucu

İş planı kişilere ve işletmelere özgü raporlardır. Bu yüzden şablon aynı olsa bile plan içerisinde verilen bilgiler veya diğer unsurlar özgün olmalıdır. İş planı hazırlama süreci detaylı piyasa araştırması ile gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden üretim veya ticarette bulunacağınız sektörlerle ilgili geçmiş yıllara ait verileri ve pazar durumunu göz önünde bulundurarak iş planı hazırlamak gerekmektedir.

KOSGEB İş Planı İçeriği Nasıl Olmalı?

KOSGEB iş planı hazırlama sürecinde birçok girişimcinin merek ettiği konular arasında iş planı içeriği gelmektedir. Plan içerisinde bulunması gerekenler, şablon seçimi, yazım kuralları veya anlatım türü iş planına uygun şekilde gerçekleşmektedir. Bu doğrultuda KOSGEB iş planı örneği 2019 yılana ait iş planları ile şu şekilde sıralama yapılabilir:

  • İlk başta kişisel bilgilerin yer aldığı bölüm hazırlanmaktadır. Burada üretim yapacağınız sektörü neden seçtiğiniz, bu iş ile ilgili yeterli bilgi ve beceri gibi durumlar yer almaktadır. Orta ve uzun vadeli planlarınızı kısa bir şekilde anlatmanız beklenmektedir.
  • Bir sonraki bölün ise işletmeye ait olan belgelerin olduğu bölümdür. Burada ruhsat, üretim için ilgili kurumlardan izinler veya yeterlilik belgeleri yer almaktadır.
  • Bir sonraki aşamada ise pazar araştırması ile ilgili bilgilerin yer aldığı planlar olmaktadır. Burada işletmenin piyasa içindeki konumu, pazar payı veya rakip işletme bilgileri yer almaktadır. Kurulacak işletmenin sektörel bazda artı ve eksileri oluşturularak sunulmaktadır.
  • Son aşama ise üretilecek ürün veya hizmet hakkında detaylı bilgilerin verildiği bölümdür. Burada ürün tanıtımı gerçekleştirilerek KOSGEB iş planı hazırlama süreci tamamlanır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.