enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Kosgeb İçin Gerekli Belgeler ve Şartlar

Kosgeb İçin Gerekli Belgeler ve Şartlar

Kosgeb Başvuru İçin Gerekli Belgeler: Kosgeb, Türkiye’de küçük çaplı orta çaplı işletmelerin, ekonomideki rolü ve bilinirliğini arttırmak için, rekabetleri daha kıyasıya bir şekilde gerçekleşmesi için belli başlı kredi yöntemleri ile işletmelere yardım eden kuruluştur. KOSGEB destekli birçok iş imkânı kurabilir ve iş imkânı yaratabilirsiniz. Kendi işinizin patronu olabilmek için KOSGEB destekli birçok iş imkânı bulunuyor.

Bay ve bayan girişimcilere özel birçok kredi seçeneği bulunuyor. Kobi’ler kendi işletmelerini gerçekleştirmeleri ve kendi iş imkânı yaratabilmeleri için, destek sağlayan işçi statüsünde birçok başarı sağlamak için destek veren KOSGEB, verilen tüm kredileri hibe edebilir, açılan işletmelerin gidişatı doğrultusunda geri ödemeli bir şekilde kredi sağlayabilir.Bu yazımızda Kosgeb için Gerekli belgeler nelerdir? Şartlar, ne gerekli? Nereye başvurulur? İş planı gibi noktalara değineceğiz.

Koskeb Hangi Kapsamlarsa Kredi ve Destek Sağlar

KOSGEB kendi işini kurmak isteyen kendi işinde gelişmek isteyen birçok kişiye destek oluyor. Yeterli sermayesi olmayan, elinde mesleği bulup işyeri açmaya gücü yetmeyen kişilerin başvurmuş olduğu KOSGEB, geri ödemeli olarak kişilere kredi açabiliyor. Girişimcilerin devletten almış olduğu desteğe hibe denilmektedir. İşte bu noktada girişimcilerin imdadına yetişen KOSGEB, belli başlı prosedürler doğrultusunda Kredi imkânı sağlamaktadır. KOSGEB girişimcilerin rekabet gücünü artırmak, iş alanında farklı ortamların yaratılması için birçok imkânı sunmaktadır.

İş alanında faaliyet sürdürmek isteyen kişiler, devlet desteği ile üst sınırlarda faaliyet gösterebileceği şirketler kurabilir. KOSGEB meslek almak için her türlü statüye sahip olan kişiler için, devlet destekli kredi açmaktadır. Küçük ve büyük çaplı işletmeler, 2 veya 3 ortaklı kurum ve kuruluşlar, özel ve şahıs şirketleri KOSGEB destekli açılabilir.

Koskeb İçin Gerekli Olan İşlemler

Devletin sağlamış olduğu tüm imkânlardan faydalanmak için belli başlı kurum ve kuruluşlara başvuru yapmak gerekmektedir. İşyeri açmak istiyorsanız sermayeniz yetersiz ise KOSGEB tarafından desteklenebilirsiniz. Öncelikle kuruma başvuru yapmanız gerekmektedir. Ayrıca birçok prosedür doğrultusunda belge hazırlamanız gerekiyor.

Öncelikle KOSGEB’in sunmuş olduğu bu kredilerden faydalanabilmek için, devlet tarafından açılmış olan eğitim programlarına katılmak ve tamamlamak gerekmektedir. Kurumdan Üniversitesi içerisinde eğitim alanlar ve iş yeri açma danışmanlığı kursunu bitirenler destek alabilir. Ayrıca İŞGEM kursunu bitirenler de KOSGEB’den faydalanabiliyor.

Koskeb İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

KOSGEB’e kayıt yaptırmak ve faydalanmak için gerekli olan belgeler bulunmaktadır. Bu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • KOBİ bilgi beyannamesi. Bu belgeyi KOSGEB bilgi name üzerinden dolduruyorsunuz.
  • KOBİ bilgi dokümanı. Bu belgeyi KOSGEB E-KOBİ üzerinden dolduruyorsunuz.
  • Esnaf ve Ticaret Sicil kaydı
  • İmza sirküleri veya imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi. Genellikle KOSGEB artık bu belgeyi talep etmemektedir. İstenildiği takdirde hazırda bulunması gerekmektedir.

KOSGEB başvuru yapmak için gerekli olan belgeler yukarıdaki şekilde sıralanmıştır. Başvuru yaparken, bu belgelerin asılları ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Herhangi bir fotokopisi veya benzeri belgeler kabul edilemez. Kullanılan tüm belgelerin asılları sizlere geri verilebilmektedir.

Kosgeb İçin Gerekli Şartlar

Kosgeb için gerekli şartlar yasal olarak belirlenmiştir. Kosgeb desteği almak isteyenler aşağıdaki şartları taşımaları gereklidir.

KOSGEB Veritabanında kayıtlı, bilgileri güncel ve faal olma şartı:  MKİ; KOSGEB Veritabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi güncel, program kapsamındaki sektörlerde faal olan bir işletme olmalıdır.

Program başvurusu yapılmış ve geçici onay almış olma şartı: MKİ; www.kosgeb.gov.tr adresinde yayınlanan Başvuru ve Uygulama İşlemleri Takvimindeki süre içinde KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden online olarak Program Başvuru Formunu ve Destek Taahhütnamesini doldurmalı / onaylamalıdır. Bütçe imkanları dahilinde başvuru sırasına göre başvurulara KOSGEB tarafından geçici onay verilecek ve KBS üzerinden geçici onay bildirimi yapılacaktır.

Şartlara uygun yeni personeli istihdam etmiş ve ödeme talebi başvurusu yapmış olma şartı: KBS üzerinden geçici onay bildirimi alan MKİ;  aynı takvimde belirtilen son tarihe kadar şartlara uygun personeli istihdam etmeli ve KBS üzerinden online olarak Ödeme Talep Formu doldurmalı / onaylamalıdır. Kesin başvuru ve destek ödeme onayı, başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması, şartlara uygun personelin istihdam edilmesi ve MKİ’nin yasal sınırların üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirme yapılmamış vergi – SGK borcu olmaması şartıyla verilecektir. MKİ’lerin ödeme talebi başvuru sırasına göre, bütçenin yeterli olduğu sayıdaki işletmenin kesin onayı verilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.