enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Nikah İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Nikah İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Nikah İşlemleri İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Nikah işlemleri için gerekli olan belgelerin, nikah başvurusundan önce ayarlamaları gerekir. Nikah için gerekli Evrak listesine belediyelerde yer alan evlendirme dairelerinden ulaşma imkânı bulunmaktadır. Bu durum zaman kazanma konusunda da oldukça önemli bir yer tutar. Resmi nikah için gerekli belgelerden bir tanesi 10 yıl içerisinde değiştirilmiş olan nüfus cüzdanının aslı gerekir. Ancak nüfus cüzdanının hem okunaklı hem de güncel olan medeni durumu yansıtır bir durumda olması gerekiyor. Yen çiftler nikah için hangi belgeleri hazırlamalı, Nikah için sağlık raporunu nereden almalı detaylar yazımızda..

Nikah İçin Gerekli Belgeler Nelerdir 2020

  • Kişilerin evlilik için sağlık raporunu almaları isteniyor.
  • Sağlık raporlarını aile sağlık merkezlerinden ya da aile hekimlerinden alma durumları vardır.
  • Ancak raporun imzalı ve aynı zaman da kaşeli olması gerekir.
  • Kişilerin son 6 ay içerisinde çekinmiş oldukları vesikalık fotoğrafların bulunması gerekir.
  • Bu fotoğrafların bayanlar için alın kısımları ve çene kısımları açık durumda olması gerekir.
  • Başörtülü olan fotoğraflarda kabul edilir.
  • Aynı zaman da istenen fotoğraf sayısında da değişiklik meydana gelebilir.
  • Bu sayı evlendirme dairelerine göre 4 ya da 6 olabilir.
  • Evlendirme memurluğuna yapılan müracaat işleminin yerine getirilebilmesi için çiftten birinin başvuruda bulunulacak olan ilçe içerisinde ikamet ediyor olması gerekir.

Nikah İçin Gerekli Olan İzin Belgesi Nereden Alınır?

2020 nikah İşlemleri için İzin Belgesi

İkamet etmedikleri bir ilçe de nikâh kıydırmak isteyen çiftlerin belediye evlendirme memurluğundan izin belgesi almaları gerekir. Ancak iznin nikâhın kıyılacağı il ya da ilçeden alınması gerekir.

  • Başvuru işlemleri sırasında evlenecek olan çiftlerin beraber başvuruda bulunmaları gerekir. Çiftlerden herhangi birisinin gelemeyecek durumda olmaları gerekmeleri halinde vekâlet vermeleri gerekir. Vekâletnamenin nüfus cüzdanın fotokopilerinin arka sayfasında onaylı olması gerekir.
  • Bayanların soyadlarını kullanmak istemeleri halinde bu isteklerini müracaat sırasında belirtmiş olmaları gerekir. Bu sayede bir dilekçe ile soyadlarını kullanmaya devam edebilirler. Mal ayrılığı için bir talebi bulunan kişilerin noterden mal ayrılığı sözleşmesi yapmaları gerekir. Bu sözleşme müracaat işlemleri sırasında kişilerin dosyalarına yerleştirilir.
  • Evlilik için başvuru sırasında verilen evrakların geçerlilik süreleri sadece 6 aydır. Bu evraklar ile 180 günün sonunda bir kez daha başvuruda bulunulması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu evrakların her birinin eksiksiz ve onaylı olarak elde edilmesi gerekir. Bu sayede rahat bir şekilde başvuru işlemleri yerine getirilmiş olur.

Nikah Başvurusunun Ne Zaman Yapılması Gerekir?

Nikâh için gerekli olan bütün evrakların toplanmasının ardından 6 ay içerisinde başvuru işlemi yerine getirilebilir. 6 ayın sonunda yapılacak olan başvurular için evraklar geçerliliğini yitirmiş olur. Bu nedenle de başvurular kabul edilmemiş olur.

Nikah Başvurusunun Kabul Edilmediği Durumlar Nelerdir?

Kişilerin kendi ailelerinden birisi ile evlilik yapmak için başvuruda bulunmaları durumunda başvurular ret alıyor. Daha öncesinde evli olunması halinde yapılan başvurular kabul edilmiyor. Kişilerin resmi bir sağlık raporunun bulunmaması halinde yapılan başvurular onay almıyor. Evlenmeye engel olan bir hastalığın bulunması halinde yapılan başvurular kabul edilmez. Akıl hastalarının yapmış olduğu başvurular da kabul edilmeyen durumlar arasında yer alır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.