enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Özel Güvenlik Olma Şartları Nelerdir? Nasıl Olunur Gerekli Belgeler

Özel Güvenlik Olma Şartları Nelerdir? Nasıl Olunur Gerekli Belgeler

Özel Güvenlik Olma Şartlar Nelerdir?

Silahlı Özel güvenlik olmak için 22 yaş ve üzeri olunması gerekmektedir. Silahsız özel güvenlik için ise 19 yaşından gün almış olmak gerekmektedir. özel güvenlik olmak için  için boy şartı bulunmamaktadır. Eğitim durumu en az lise mezunu şartı aranmaktadır.

Özel güvenlik kimlik kartı için gerekli evraklar

  • Temel eğitim sertifikasının aslı ve fotokopisi
  • Dilekçe
  • Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu
  • İki tane güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması
  • Öğrenim durumunu göster fotokopisi diploma, öğrenci belgesi, tasdikname gibi belgelerin aslı ve 1 adet fotokopisi
  • C. kimlik numarası üzerinde bulunan nüfus cüzdanı, ehliyet gibi belgelerin fotokopisi
  • 4 tane biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu gösteren belge fotokopisi
  • Özel güvenlik ruhsat harcı ödendi makbuzu
  • Adli sicil belgesi

Özel Güvenlik Kimlik Kartı İçin Gerekli Evraklarda Dikkat Edilecek Hususlar

Yetkili kuruma, özel güvenlik kimlik kartı için gerekli evraklarda dikkat edilecek hususlar bilinmeden evrakların teslim edilmesi halinde bazı sorunlarla karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır. Arşiv oluşturma formunun, bilgisayar ortamında ya da daktilo ile doldurulması gerekmektedir. İstenilen biyometrik fotoğraflar, beyaz fon ve ön cepheden çekilmiş olmalıdır. Müracaat evrakları sıralaması listede belirtilen şekilde yapılıp tek poşet dosya içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir. Teslim edilen evraklardan birer tane fotokopi alınması yararlı olacaktır. Verilen dilekçe üzerine mutlaka ev telefonu, cep telefonu ve adres bilgilerinin yazılması gerekmektedir. Sağlık raporlarını üzerinde KBB, nöroloji, ortopedi, göz ve psikiyatri doktorlarının kaşe ve imzalarının bulunması gereklidir

Özel Güvenlik İçin Gereken Evraklar

Özel güvenlik görevlileri silahlı ya da silahsız olmak üzere görevlendirilmektedirler. Silahsız Özel güvenlik kartı için gerekli evraklar şunlardır:

  • Silahsız temel eğitim sertifikasının aslı ve fotokopisi
  • Şahsi dilekçe
  • Devlet hastanelerinde veya sağlık ocaklarından alınacak sağlık kurulu raporu
  • Güvenlik soruşturması formu
  • Öğrenim durumunu gösteren belgenin aslı ve fotokopisi
  • 1 adet üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan kimlik veya ehliyet
  • Kan grubunu gösteren belge
  • 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Özel güvenlik ruhsat harcı ödendi makbuzu ve 1 adet fotokopisi
  • Kimlik kart ücreti yatırılarak dekontu teslim edilecektir.
  • Silahsız eğitim ilk defa özel güvenlik olmak isteyen kişilerin tercih edeceği bir eğitim türüdür. Silahsız eğitim için 18 yaş üstü ve en az ortaokul mezunu olmanız gereklidir.

Özel Güvenlik İçin Gerekli Şartlar

Özel güvenlik görevlisi olmak için sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı ya da silahsız olmak üzere eğitim almak gerekmektedir. Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur sorusunun cevabı ise her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına başarılı olmanız gerekmektedir. Emniyet tarafından yapılan ÖGG sınavı her yıl 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılabilmek için en az 60 puan almanız gerekmektedir. İlk girişinizde sınavı kazanamadıysanız, birbirini takip eden diğer sınavlara tekrar sınav harcı ödeyerek katılabilirsiniz. Özel güvenlik silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşittir. Silahlı ve silahsız özel güvenlik için aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler birbirinden farklıdır.

Silahsız Güvenlik Nedir?

Silahsız güvenlik nedir sorusunun cevabı ise 18 yaşını doldurmuş, en az ilköğretim mezunu kişilerin katılabildiği, 10 farklı ders gördükleri ve 3 hafta süren özel güvenlik eğitimi çeşididir. Özel güvenlik olarak görev almak isteyen kişiler silahsız özel güvenlik eğitiminin tamamlanmasının ardından, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk test usulü özel güvenlik sınavı (ÖGG) yapılmaktadır. Bu sınavda 100 sorudan her bir sorunun puan değeri 1 olup en az 60 puan alan adaylar başarılı sayılmaktadır. Silahsız özel güvenlik sınavından başarılı olan adaylar Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve valilik onaylı silahsız özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanmaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartı İçin Gerekli Belgeler 2020

Silahlı özel güvenlik kimlik kartı için gerekli evraklar 2020 yılı için şunlardır:

  • C. kimlik fotokopisi
  • İkametgâh belgesi ya da yerleşim yeri belgesi
  • Dilekçe
  • Öğrenim durumu belgesinin fotokopisi
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 3 tane vesikalık fotoğraf
  • ÖGG kimlik kartı veya ÖGG eğitim sertifikası fotokopisi
  • Kan grubu kartı
  • ÖGG kimlik kartı hiç almamış adaylar için sağlık kurulu raporu fotokopisi (silahlı güvenlik görevlisi olur ibaresinin yer aldığı heyet raporu olması gereklidir)
  • Silahlı özel güvenlik kimlik kartı, kesin kayıt işlemi için istenen bütün belgelerin belirtilen süre zarfında doğru ve eksiksiz şekilde teslim edilmesi gerekmektedir

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Yenileme Ücreti

Özel güvenlik görevlisi olmak göründüğü kadar kolay değildir. Özel güvenlik görevlisi olabilmek için adaylar farklı sınav ve aşamalardan geçip başarılı oldukları takdirde silahlı ya da silahsız olarak güvenlik görevlisi olmaya hak kazanmaktadırlar. Özel güvenlik görevlisi olmaya hak kazanan kişiler, bu görev için profesyonelliğini belirten bir kimliğe sahip olurlar. Güvenlik görevlilerine hemen hemen her yerde ihtiyaç duyulmaktadır. Güvenlik görevlileri kalabalık alanlarda asayişi, daha tenha bölgelerde ise mal güvenliğini sağlayan ve güvenlik departmanında görev alan kişilerdir. Güvenlik görevlisi olabilmek için silahlı ya da silahsız olmak üzere iki farklı eğitimi başarıyla tamamlamış olmak gerekmektedir. Özel güvenlik görevlisi mesleği birçok alanda çalışma imkânı olan ve her geçen gün önem kazanan ve artan bir meslektir.  Özel güvenlik kimlik kartı yenileme ücreti 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olarak 40 TL olarak belirlenmiştir.

Özel Güvenlik Görevlisi Mesleği

Özel güvenlik görevlisi mesleği, ülkemizdeki sürekli nüfus artışı ile güvenlik kolluk kuvvetlerinin yeterli olmaması ile birlikte özel sektör eliyle yeni bir iş istihdam alanı oluşturulmuştur. Oluşturulan bu istihdam kapısı ile birlikte toplumdaki genel güvenlik problemi büyük ölçüde azaltılmış ve oluşabilecek yeni suçlarında önüne geçilmesi sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup görevin yapılmasına engel olabilecek akıl ve vücut sağlığı ile engeli bulunmayan, özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış, 18 ya da 21 yaşını doldurmuş, herhangi bir suçtan dolayı mahkûm olmamış, en az ortaokul lise veya dengi okul mezunu olan herkes özel güvenlik görevlisi mesleğini seçebilmektedir. Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı alabilmek için Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne başvuru yapılmaktadır.

Özel güvenlik kimlik kartı ücreti nereye yatırılır?

Özel güvenlik kimlik kartı ücreti nereye yatırılır sorusu birçok özel güvenlik görevlisi ve özel güvenlik görevlisi adayının merak ettiği bir konudur. Yeni kimlik kartı alacak Özel güvenlik görevlileri ve yöneticileri, çalıştıkları kurum kuruluş veya birimler aracılığı ile Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerinden randevu alarak başvuru işlemlerini yapacaklardır. Başvuru yapma işleminde son 6 ay içerisinde açık renk giysi ile çekilmiş arka zemin rengi beyaz 2 tane vesikalık biyometrik fotoğraf gerekmektedir. 40.00 TL olan Özel güvenlik kimlik kartı ücretinin Türkiye Vakıflar Bankası Gaziosmanpaşa Şubesi IBAN TR58 0001 5001 5800 7303 9981 15 numaralı hesabına (Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı hesabı) yatırıldığına dair makbuz, İl Emniyet Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edilecektir.

Özel Güvenlik Görevlisi Görevleri Nelerdir?

Özel güvenlik görevlisi görevleri nelerdir denildiğinde bu sorunun cevabı: özel güvenlik görevlisi, koruma ve güvenliği sağlamış oldukları yerlere girmek isteyen kişileri duyarlı kapıdan geçirme ve bu kişilerin üst aramasını gerçekleştirme görevi bulunmaktadır. Toplantı, spor müsabakası, konser, sahne gösterileri gibi etkinliklerde kimlik kontrolü yapma ve görev alanında haklarında yakalama emri veya mahkûmiyet kararı olan kişileri yakalama görevi bulunmaktadır. Özel güvenlik görevlileri ayriyeten terk edilmiş ve bulunmuş eşya emanet alma yetkisi bulunmaktadır. Özel güvenlik görevlileri bu ve buna benzer birçok alanda güvenliği sağlamaktadır.

Özel güvenlik için sağlık raporu ücreti

Özel güvenlik olabilmek için istenilen sağlık raporu ücreti 2020 yılı itibari ile 200TL olarak ücretlendirilmiştir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.