enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Vize Nedir Vize İçin Gerekli Belgeler

Vize Nedir Vize İçin Gerekli Belgeler

Vize Nedir Vize için Gerekli Belgeler

Ülkemizde ve tüm dünyada seyahat işlemlerinde uygulanması gereken belli başlı prosedürleri bulunmaktadır. Özellikle tüm ülkelere giriş ve çıkışlarda vize yöntemi uygulanmaktadır. Vize yöntemi sayesinde bir ülkeye giriş ve çıkışlar yetkili merciler tarafından kontrollü şekilde sağlanmaktadır. Bu gibi prosedürler beraberinde Vize nasıl Çıkartılır- Nereye başvurulur? Vize için gereken evraklar nelerdir? Randevu nasıl alınır gibi sorular gelmektedir. Vizenin onaylanması ve pasaportun alınması için gerekli olan tüm belgeleri ve prosedürleri yerine getiren kişiler, istediği her bölgeye giriş ve çıkış sağlayabilir. Pasaportun veya vizenin geçerli olduğu tüm ülkelere giriş veya çıkış da herhangi bir sorun yaşanmaz. Vize alarak istenilen her türlü seyahat ve yurtdışı ziyaretleri yapılabilir. Vize almak için uygulanması gereken birçok prosedür bulunuyor.

Vize Nereden Alınır

Pasaport veya vize alabilmek için gerekli tüm belgeleri hazırlayarak başvurulması gereken birçok kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Vize belirli zaman periyotlarda kişilere verilmektedir. Genellikle 6 aylık 1 yıllık 2 yıllık gibi uzatma işlemleri ve yenileme işlemleri yapılmalıdır. Vize alınacağı zaman başvurulacak merciler şu şekildedir:

  • Seyahat edilecek ülkenin büyükelçilik konsolosluk bölümünden
  • Başkonsolosluğu’ndan veya
  • Konsolosluktan alınır
  • Bazı ülkelerin Fahri başkonsolosluklarından alınır

Vize alırken Pasaportun kesinlikle yıpranmamış olması gerekmektedir.

Vize Nasıl Alınır?

Yıpranmış pasaporttan vize alsanız dahi ülkeye girişte birçok sorun yaşayabilir,  sınırdışı edilebilirsiniz. Bu yüzden en dikkat etmeniz gereken kural budur. Pasaportunuzu yenileyerek vize için başvuru yapmanız gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru yaptığınız tarihten en az 1 yıl kullanım süresi olması zorundadır. Başvurunuzu eksiksiz ve tam belgelerle sağlayarak, hiçbir sorun yaşamadan vize alabilirsiniz. Sahte belgelerle vize başvurusunda bulunmak yasal bir suçtur. Bu yüzden her türlü sahte belgelerden uzak durmanız gerekmektedir. Seyahatinizi gerçekleştireceğiniz kadar maddi gücünüzün olduğunu belgelemek zorundasınız. Vize alabilmek için mülakata tabi tutuluyorsunuz.

Mülakatın amacı ülkeye seyahat edebilecek nitelikte olup olmamanızdır. Ülkenin seyahat edecek yabancı kişiler için aramış olduğu nitelikleri taşıyıp tanımadığınız,  mülakat sayesinde belirleniyor. Eğer herhangi bir işte çalışmıyor sanız ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler var ise mülteci konumunda göründüğünüz için vize almanız oldukça zorlu bir süreci beraberinde getirecektir. Vize için belirlenmiş olan harçları yatırmanız gerekmektedir. Ülke Vize ücretleri kaç yıl vize alınacağına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Vize İçin Gerekli Belgeler

Yukarıda saydığımız koşulları yerine getiriyorsanız vize başvurunuz olumlu şekilde olacaktır. Vize alabilmek için bağlı bulunduğunuz başkonsolosluğa giderek başvuru yapmanız gerekmektedir. Vize için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • Pasaport
  • Vize başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Vize talep dilekçesi
  • Rezervasyonlar ve uçak biletleri
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Sürdürmüş olduğunuz meslek evrakları
  • Mülk kayıtları
  • Banka hesap dökümü
  • Nüfus kayıt örneği
  • İkametgâh belgesi
  • Kimlik fotokopisi

Yukarıda saymış olduğumuz tüm evraklar ile seyahat edeceğiniz ülkenin, konsolosluklarına başvuru yaparak vize işlemlerini başlatabilirsiniz.

E-Vize Gereken Ülkeler

Ermenistan,Kuveyt, ABD, Yeni Zelanda,  Bahreyn,Sri Lanka, Kamboçya, Yeşil Burun Adaları, Gabon,Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Hindistan, Kenya, Malezya, Moldova, Myanmar, Ruanda, São Tomé ve Príncipe,, Uganda, Özbekistan, Singapur, Saint Kitts ve Nevis,  Türkiye, Zambiya ve Zimbabve.

E-Vize Nedir?  Ülkemize giriş yapılmasını sağlayan vize yerine alternatif bir belgedir. Ülkemize turistik ve ticari olmayan öğrenci, çalışma gibi seyahetler için geçerli değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.