enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Online Check İn Ne Zaman Yapılır?

Online Check İn Ne Zaman Yapılır?

Check in nedir? Online Check İn Ne Zaman Yapılır?Uçak, zaman tasarrufu nedeniyle hepimizin tercih ettiği bir ulaşım aracıdır. Ancak uçak biletimizi aldıktan sonra uçuş saatimizin yaklaşınca yapmamız gereken bazı şeyler vardır. Check in, uçağa binmeden önce bilet ve bagaj kontrolünün sağlandığı işlemdir. Aynı zamanda koltuk numaranızı yani uçakta oturacağınız yeri belirlemenizi sağlar. “Check in nedir” sorusunun cevabını verdikten check in nasıl yapılır  ile ilgili ayrıntılara devam edebiliriz.

Check İn Nasıl Yapılır ? 

Hava alanına geldiğinizde biletinizi aldığınız firmanın check in masalarına gidip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bazı hava yolu firmaları bu işlemi gerçekleştirmenin hızlanması için check in kontuarları da yerleştirmiştir. Bunun haricinde telefonunuzdan veya tabletin izden online olarak da check in işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hava Alanında Check İn Nasıl Yapılır ?

Peki hava alanında check in nasıl yapılır? Hava alanında, bagajınız varsa bilet aldığınız firmanın check in masalarına giderek, sıranız gelince nüfus cüzdanını görevliye verip, bagajınızın ağırlığını ölçmesi için tartıya koyabilirsiniz. Görevli sizin için check in işleminizi gerçekleştirecektir. Bagajınızın ağırlığı da üst limiti aşmıyorsa  biletinizi teslim alıp uçuşa gitmek için kontrol noktasına gidebilirsiniz. Ancak  bagajınızın ağırlığı üst limitin üzerinde ise ek ücret ödemeniz gerekebilir.

Eğer bagajınız yoksa, check in kontuarlarına gidip, check in işleminizi kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ekranda sizden istenen bilgileri doldurmanız ve onay vermeniz yeterlidir.

online_check_in_ne zaman yapılır

Online Check İn Nasıl Yapılır ?

Online check in biletinizi aldığınız firmanın internet sitesi üzerinden rezervasyon yani PNR numarası, adınız soyadınız veya bazı firmalarda kimlik numarası bilgilerinizi girerek yapabileceğiniz bir işlemdir. Biletiniz online check in işleminizi onayladıktan sonra size e-posta veya mesaj olarak gelebilir. Böylece online işlemler zaman tasarrufundan ziyade gereksiz kağıt kullanılmasını da önüne geçmiş olur.

Ayrıca  telefonunuzda hava yolu firmasının mobil uygulaması varsa buradan da işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Mobil uygulamada biletiniz size kare kod sistemi ile gönderilebilir. Bilet kontrolünden geçerken bu kare kodu gösterebilirsiniz.

Online Check İn Ne Zaman Yapılır ?

Peki sıra geldi “Online check in ne zaman yapılır?” sorusunun cevabına. Check in işleminiz online olsun veya olmasın uçağın kalkış saatinden belli bir süre önce bu işlemlerinizin tamamlanmış olması gerekir.

Hava alanında yaptığınız check in işlemini hava alanına daha erken giderek yapmalısınız. Online işlemlerde sıra beklemeniz gerekmeyeceği ve internet üzerinden kolaylıkla halledebileceğiniz için uçak saatine biraz daha yakın bir zamanda yapma hakkınız vardır. Bu işlemleri ne zamana kadar yapabileceğiniz hava yolu firmasından firmasına  ve uçuşun iç hat veya dış hat olmasıyla değişir. Ancak genellikle uçuştan en az 1 saat öncesine kadar yapılması gerekmektedir. Eğer daha erken yapmak isterseniz, uçuş saatinden 48 saat öncesine kadar yapabilmektesiniz.

Online Check in Ne Kadar Önce Yapılır?

Online check in uçağın kalmasına 24 saat kala başlayıp en son check in yaptırma zamanı ise uçak kalkmadan 1 saat öncesine kadar devam eder.

Ne Kadar Süre Önce Hava Alanında Olmak Gerekiyor?

THY Pegasus, Sunexpres, Anadolujet ve bütün hava yolları şirketleri yoğunluk olma ve chck in işlemlerinin sorunsuz bir şekilde ve sorunsuz bir uçuş için bütün müşterilerini 1 saat öncesinden hava alanında hazır olması gerektiğini belirtmişlerdir.

THY online check in kaç saat önce yapılır?

THY online check-in işlemleri uçağın kalkışından 24 saat önce başlamakta olup uçuşa 90 dakika kalan kadar devam eder. AnadoluJet online check-in işlemi için uçuş saatin izden 24 saat önce başlayıp uçuş saatinize 60 dakika kalana kadar devam eder.

Pegasus online check-in kaç saat önce?

Pegasus‘da check-in işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için yurt içi uçuşlarda 45 dakika yurt dışı uçuşlarda ise tarifeli uçuş saatine 60 dakika kala sona ermektedir.

Check in ne zaman yapılır SunExpress?

SunExpress check in işlemleri için en az uçuş saatiniz den 2.5 saat önce uçuş kontuarlarına varmış olmanız tavsiye edilmektedir. Yurt dışı seyahat işlemlerinde ise uçuşa en az 45 dakika kala bekleme salonuna geçmiş olmanız firma tarafından tavsiye edilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.