enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Üniversite Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Üniversite Kayıt İçin Gerekli Belgeler

AÖF (Üniversite) kayıt yenileme ve Üniversiteye Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2022 Üniversite kayıt yenileme nasıl yapılır: Her yıl yaklaşık 2 milyon öğrenci YKS sınavına başvurarak üniversite hayalini kurmaktadır. Öğrencilerin üniversite eğitimlerini görecekleri üniversite sayısı, 2022 yılı itibariyle 206 tanedir. Bunlardan 129’u devlet üniversitesi 77 tanesi ise vakıf üniversiteleridir.

Üniversite Kayıtları Nasıl Yapılır?

Adaylar, üniversite kayıtlarını Üniversitenin ilgili birimine (öğrenci işleri daire başkanlığı gibi) bireysel başvurarak ya da internet üzerinden e-devlet sitesine girerek yapabilirler. E-devlet üzerinden kayıt işlemi gerçekleştirilebilmesi için öncelikle PTT’ye başvurarak e-devlet şifresi almaları gerekmektedir. E-devlet şifresi alındıktan sonra e-devlet üzerinden kayıt ile ilgili modül tıklanarak maksimum 3-4 dakikalık bir süre içerisinde kayıt işlemini tamamlayabilirler.

E-devlet sistemi üzerinde kayıt işlemi gerçekleştiren adayların ayrıca üniversite birimine evrak götürmelerine gerek yoktur. Diğer bir kayıt işlemi ise adayların bireysel olarak istenen evraklar ile ilgili birime başvurmaları yoluyla yapılabilmektedir. Adayın yerleştiği üniversite, e-kayıt sistemi ile kayıt işlemini desteklemiyorsa; bu durumda adayların bireysel olarak ilgili üniversiteye başvuru yapmak durumundadırlar.

Üniversite Kayıt İçin Gerekli Evraklar 2022

Üniversitede eğitim hakkı kazanan adaylar, ÖSYM’nin resmi web sitesinde ilan ettiği tarihler arasında e-devlet ya da bizzat üniversitenin ilgili birimine başvurarak kayıt yapmaları gerekmektedir. Bireysel olarak üniversitenin kayıt ile ilgili birimine başvuru yapabilmeleri için bazı evraklarla birlikte gitmeleri gerekmektedir. Bu belgeleri sıralayacak olursak

2022 Üniversite Kayıt İçin Gereken Belgeler

  • Adayın ÖSYS sonuç belgesi,
  • Aday 0,5 katsayısından ya da ek puandan yararlanarak üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayın, mezun olduğu alan bilgisi diplomada ya da mezuniyet belgesinde belirtilmemişse adayın hangi bölümden ve hangi okuldan mezun olduğunu gösterir resmi belgeyi temin etmeleri gerekmektedir.
  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı mezuniyet diplomasının aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,
  • Adayın T.C. nüfus cüzdanının onaylı örneği
  • İkametgâh belgesi
  • Askerlik çağına gelmiş veya yaşı büyük erkek adayların askerlik şubesine başvurarak bir fakülte ya da yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair ifadenin yer aldığı belgenin olması gerekmektedir.

12 adet vesikalık fotoğraf ve bu fotoğrafların 4,5 cm x 6 cm ebatlarında olması ayrıca fotoğrafların son 6 ay içerisinde önden başı ve boynu açık adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olması gerekir. Katkı payının ödendiğine dair dekont da istenilenler arasındadır.

Üniversite Kayıt Yenileme Nedir? Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından YGS sınavının sonuçlarının ilan edilmesi ve ardından yerleştirme sonuçlarının da ilan edilmesiyle, üniversitede eğitim görmeye hak kazanan adaylar, üniversiteye kayıtta hangi belgeler istendiği ve nasıl kayıt yapıldığı sorularının cevabını ararlar. Bu makalede kayıt hakkı kazanan adayların 2022 üniversitede kayıt için gerekenler Üniversite kayıt yenileme eğitim ve öğretime başlamak üzere kayıt için gerekli belge ve evrakların neler olduğu anlatılacağız.

AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte 2022 BAÖF kayıt yenileme tarihleri

Üniversite kayıt yenileme işlemleri bu yıl için ekim ayında yapılmaktadır. Açık öğretimde eğitim gören öğrenciler ise 5 ekim ve 16 ekim arası tarihlerde kayıt yenilme işlemi yapabileceklerdir. Üniversiteye yeni kayıt yapacak öğrenciler için AÖF üniversite kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?

ÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ AÇIKLANDI

AÖF kayıt yenileme tarihi 05-ekim-2022 pazartesi günü başladı. Üniversite kayıt yenileme için son tarih ise 16 Ekim 2022 Cuma günü sona ermektedir.

Üniversite kaydını yenilemek isteyen AÖF öğrencileri ders seçimi kısmından ekle ve sil kısımlarına girerek ekleme yapacakları ve çıkarmak istediklerini seçtikten sonra ve kayıt yenileme ücretini ödeyerek Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmiş olacaklardır.

Üniversite Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar

  • Üniversite kayıt yenileme ücreti açık öğretim okuyan üniversite öğrencileri için hizmet programı ücreti hariç 285 TL ‘ dir.
  • Açık öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Lisans için program alt limit ise  405 TL’ dir .
  • Tekniker unvanı verilen öğretim programları alt limit ise 305 TL Ayrıca alınacak olan derse göre  dönem öğretim ücreti ödenmesi gerekmektedir.
  • Uygulama dersi alacak ve programa kayıt yenileme işlemi yapacak olan öğrenciler ait olduğu döneme ait her bir ders için 80 TL ücret ödemesi yapması gerekmektedir.
  • Ayrıca laboratuvar dersi görecek olan kişiler ise 120 TL ilave etmeleri gerekmektedir.

AÖF PARA YATIRMA İŞLEMİ NASIL NASIL YAPILIR?

Ziraat bankası ATM  lerinden yapılabilecek Üniversite kayıt yenileme işlemi ücret ödemesi  eğitim – Sınav ödemeleri ardından üniversite ödemeleri ardından anlaşmalı üniversite adımlarını takip ederek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Üniversite Kayıttan Önce Belirlenip Üniversite Tarafından İlan Edilen hususlar

Yükseköğretim öğrencileri yüksek yargı organları tarafından kılık kıyafetle ilgili verilmiş kararlara uymak zorundadırlar. Anadolu üniversitesi merkezi açık öğretim programlarını kazanan adayların belirlenen tarihlerde Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Öğrenim kredisinden faydalanmak isteyen adaylar Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvuru yapmaları gerekmektedir.

Üniversite Kayıt İçin Diploma Gerekli mi?

Mezun olduğu orta öğretim kurumuna ait diploma aslı veya fotokopisi istenilmektedir.

Üniversite Kayıt İçin Sağlık Raporu Gerekli mi?

Kayıt işlemlerinin tamamlanması için aile hekiminden veya bağlı kurumlardan sağlık raporu istenmektedir.

Üniversite Kayıt Tarihi Ne zaman Başlıyor

Üniversite öğrenimini hak etmiş adaylar için kayıt tarihi YKS‘nin belirlemiş olduğu tarih, elektronik ortamda kayıt yapmak isteyenler 19-21 ağustos normal kayıt başvurular için ise 19-23 ağustos tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

Üniversite Kayıt Yenileme Yapılmazsa Ne Olur?

Üniversite kayıt yenileme yapılmazsa kayıt yapılmayan dönem o dönem için derse giremeyecekleri gibi öğrenim sürelerinden sayılmaktadır.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato’nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.

2022 AÖF SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN

Güz Dönemi  1. Sınav Sınavı: 12 – 13 Aralık 2022
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınav Tarihi: 16 – 17 Ocak 2022
Bahar Dönemi Ara Sınav Tarihi: 10 – 11 Nisan 2022
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınav Tarihi : 29 – 30 Mayıs 2022
Yaz Okulu Sınav Tarihi: 08 Ağustos 2022

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.