enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp

Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Belgeler

Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Belgeler

Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Belgeler

Yeni bir ev alan ya da kiraya çıkan tüm kişilerin, oturacakları konutta doğalgaz bulunuyorsa, doğalgaz aboneliğini yaptırması gerekmektedir. Doğalgaz aboneliği için gerekli belgeler, Doğalgaz abonelik başvurusu için gerekli belgeler bulunmaktadır. kullanımı yapacak kişi ya da ailesinden birinin gerekli belgeleri hazırlayarak üstüne yaptırılmak zorundadır. Fakat abonelik kimin üzerine olacaksa, o kişi başvuruyu şahsen yapmak durumundadır. Uygulanan kanunlar gereği doğalgaz aboneliklerinin başkalarının üzerine olması usulsüz kullanım olarak görülmekte ve anlaşıldığı anda para cezasına tabi tutulmaktadır. Şubelere giderek yapılacak doğalgaz aboneliğinin uygulama aşamaları, diğer abonelik türlerine göre daha uğraştırıcıdır.

Fakat birçok dağıtım şirketi, kişilerin işlerini kolaylaştırmak adına online olarak ya da e- devlet üzerinden işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. İlk defa doğalgaz aboneliği yaptırmak isteyen kişilerin, iç tesisat projelendirmesi ve doğalgaz servis kutusu bağlatması gerekmektedir. Doğalgaz aboneliği başvurusu işlemleri tamamlandıktan sonra, doğalgazın kullanıma açılması üç dört günü bulabilmektedir. Kullanım güvenliği açısından doğalgaz tesisatı mutlaka yetkili dağıtım şirketi tarafından açılmalıdır. Doğalgaz aboneliği işlemlerinin tamamlanması için kişilerden istenilen bir takım evraklar bulunmaktadır. Doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır.

kiracı-doğalgaz-aboneliği

Konut Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Evraklar

  • Aboneliği yaptıracak kişinin nüfus cüzdanı
  • Abonelik yapılacak konutun tapusu ya da kira kontratının fotokopisi
  • Abonelik yapılacak konutun tesisat numarası ile birlikte  doğalgaz aboneliği başvurunuzu kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Doğalgaz İşyeri Aboneliği  İçin Gerekli Belgeler

  • Aboneliği yapacak kişinin nüfus cüzdanı ve T.C kimlik numarası bulunan resmi kimlik beyanı
  • Abonelik yapılacak alana ait tapu, kira kontratı ve tesisat numarası
  • Kurumun kaşesi, vergi levhasının fotokopisi, imza sirküleri, yetki belgesinin bir örneği ve kurum ile ilgili Ticaret Sicili gazetesinde yer alan sayfanın bir fotokopisi ile doğalgaz aboneliği başvuru işlemleri kısa süre içinde tamamlanmaktadır.

Kiracı Doğalgaz Aboneliği Gerekli Belgeler?

  • TC Kimlik
  • Kira kontratı veya mülk sahibinden alınan herhangi onaylı belge

Doğalgaz Kullanım Avantajları Nelerdir ?

Doğalgaz sistemleri diğer yakıt türlerine göre oldukça ekonomiktir ve bu sayede enerji giderlerinizi büyük ölçüde azaltmanız mümkündür.

-Doğalgaz kullanımı çevreye diğer yakıt türlerine göre daha az zarar vermektedir. Doğalgaz, diğer yakıt türleri gibi atmosferi kirletmez.

-İçerisinde kül zerrecikleri, kükürt, is ve yanmış gaz gibi etkenler barındırmayan doğalgaz sistemleri, zehirsizdir ve insan sağlığına zarar vermemektedir.

-Doğalgaz, doğru ve kurallara uygun kullanılması durumunda en güvenli enerji kaynakları arasında yer almaktadır.

Doğalgaz kullanım avantajları arasında, kişilerin memnun olmasını sağlayan en önemli özellik, kullanım alanı içinde her yerinin eşit derecede ısınmasıdır.

E-devlet Üzerinden Doğalgaz Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır ?

Doğalgaz aboneliği e devletten yapılıyor mu? Doğalgaz yetkili firmalarında sıra bekleyerek, vakit kaybetmek istemeyen kişiler, E-devlet üzerinden doğalgaz başvurusu nasıl yapılmaktadır? sorusunun cevabını aramaktadır. E-devlet üzerinden doğalgaz aboneliği yapmak isteyen kişilerin mutlaka sisteme giriş şifresi bulunmalıdır. Sisteme giriş yapan kişiler, arama kısmına doğalgaz şirketinin adını yazmalı ve abonelik sözleşmesi başvurusu kısmına giriş yapmalıdır. Abonelik şartnamesini kabul eden kişiler, daha sonra gerekli formu doldurmalı, başvuru onayını almalı ve işlem sonucu aşamalarını tamamlamalıdır. Tüm bu aşamalardan sorunsuzca geçebilen kişiler, doğalgaz başvuru işlemlerini başarılı bir şekilde tamamlamış demektir.

Doğalgaz Abonelik Ücreti Ne Kadar 2020?

Doğalgaz abonelik ücreti 2020 yılı için belirlenen tutar 656,70 TL olarak belirlenmiştir. Geçmiş yıl ise bu miktar 594 TL Olarak ödenmekteydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.